Bouwend Nederland en TLN onthullen De Afbouwbox op woonzorgcomplex Nijenhaghen in Ommen

Bijna een kwart van de 6.000 TLN-leden werkt direct of indirect voor de bouw. ‘Van het totaal vervoerd gewicht in Nederland bestaat ruim 25 procent uit bouwmaterialen’ zegt Sakkers. ‘Bouwplaatsen zijn enorme puzzels die niet alleen moeten worden aangevlogen vanuit duurzaamheid, maar ook vanuit efficiency en bereikbaarheid’, aldus Brinkman. De wens van TLN is om in de beginfase betrokken te worden bij het bouwproces, vooral op het gebied van duurzaamheid en bouwplaatslogistiek. Daarmee zijn voor de gehele keten besparingen te realiseren.

De Afbouwbox, een initiatief van de Hardenbergse bedrijven Van Dijk Bouw, Brink Transport en Installatiebedrijf BB&L, is hét voorbeeld van de samenwerking waar Elco Brinkman en Alexander Sakkers op doelen. Met de Afbouwbox worden materialen per project in één keer uitgeleverd op bouwlocaties. Daarmee wordt de regie op levering van materialen, coördinatie en logistieke planning vergroot.

Zichtbaar resultaat voor opdrachtgevers is: een opgeruimde bouwlocatie, behalen van afgesproken opleverdata, minder vervoersbewegingen rondom en op de bouwlocatie. Voordelen voor aannemers zijn verhoging van de arbeidsproductiviteit, kwaliteitsverbetering door verbeterd toezicht en minder verlies en diefstal op de bouw.

Kortom: ‘Minder Wachten, Sneller Bouwen’!